Közműkeresés professzionális eszközökkel

Gyorsabb és biztonságosabb munkafolyamatok

Felejtsd el a nem kívánt kábelszakításokat a Leica Geosystems legújabb fejlesztésű, könnyen használható DD vezetékkutató családjával!​

Vedd fel velünk a kapcsolatot

LEICA GEOSYSTEMS

Digitális közmű-térképezés a felszín megbontása nélküli felmérési megoldásokkal.

Fedezd fel
a Leica Geosystems közműkeresési megoldásait!

Páll Dávid | +36 70 630 3543

Kérdésed van?

Technikai információra van szükséged?
Bővebb információkat szeretnél kapni?
Eszközt bérelnél vagy vásárolnál?

Keress minket bizalommal!

További információk

Így működik a közműkereső eszköz

A Green Cottage DIY Youtube csatorna kipróbálta és bemutatja, hogy hogyan működik a Leica közműkereső eszköze.

Maradt benned megválaszolatlan kérdés? Keress minket bizalommal.

Páll Dávid | +36 70 630 3543

Kábelkikerülés Leica DD eszközökkel

Használd ki a digitális adatgyűjtés összes előnyét a DD220 / DD230 vezetékkutatókkal, kezdve a teljesen új digitális jelfeldolgozó egységtől a GPS-es pozíció megjelölésen át a felhő alapú adatelérésig.

Az új elektromágneses vezetékkutató eszközöket az egyszerű kezelhetőség, a robosztusság és a megnövelt megbízhatóság jellemzi.

VEDD FEL VELÜNK A KAPCSOLATOT

Képgaléria

(a galéria megnyitásához kattints a képre)

Ne késlekedj!

Felejtsd el a nem kívánt kábelszakításokat a Leica Geosystems legújabb fejlesztésű, könnyen használható DD vezetékkutató családjával!​

Tovább a kapcsolathoz

Kérdések & Válaszok

Az elektromágneses elven működő vezetékkutatók csak fémes anyagú vezetékek és csövek felkutatására alkalmas. Az eszköz nem a közművet érzékeli, hanem a körülötte lévő elektromágneses teret. Ha nincs elektromágneses tér, nincs jel, amit a készülék antennája érzékelne.

Mélység mérésre csak szonda vagy jelgenerátor módban van lehetőség. Rádió és Áram módban a jel nagyon gyenge, így a mérés nagyon pontatlan lenne.

A műanyag anyagú vezetékek nem vezetik az áramot, így elektromágneses tér sem generálódik körülöttük. Ha hozzáférünk a csőhöz valamelyik oldalról használhatunk szondát vagy a jeladó kábelt. Ha nem oldható meg a hozzáférés használhatunk talajradart is.

A jelgenerátorral elektromágneses teret tudunk gerjeszteni egy cső vagy vezeték köré, így már könnyedén be tudjuk mérni a vezetékkutatóval. Figyeljünk oda, hogy csak olyan vezetéket fogunk megtalálni, ami rendelkezik elektromágneses térrel.

Elektromágneses tér csak olyan elektromos kábel körül alakul ki, amiben folyik áram, más néven van bekapcsolt fogyasztó a másik oldalán. Meg kell próbálni rádió módban, ha úgy sem, jeladóra lesz szükség.

A vezetékkutató a váltóáram hatására kialakuló elektromágneses teret érzékeli. Az ilyen vezetékeket rádió módban kell keresni vagy jelgenerátor segítségével.

Az elektromos vezetéknek a fejünk felett hasonló elektromágneses tere van, mint a földben lévő vezetéknek, a két elektromágneses tér interferenciát okozhat, így a mérésünk hibás lesz.

Az eszközök fejlesztésénél a könnyű használat elsődleges szempont volt. A használatról rendkívül jó videók és használati útmutatók érhetők el. Természetesen terméktámogatás telefonon és e-mailben is elérhető kollégáinknál.

A SMART vezetékkutatókban alkalmazott GPS pontossága 2,5m. Ez nem alkalmas centiméter pontos felmérések készítésére. A beépített GPS célja inkább a kábelkereső használatának monitorozása későbbi kiértékelés céljából. Amennyiben ilyen igénye van kérjük keressen fel bennünket, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást.

Páll Dávid | +36 70 630 3543

TERMÉKTÁMOGATÁS

Amennyiben terepen vagy az irodában bármilyen kérdésed van a megoldásainkkal kapcsolatban, “Támogató” kollégáinak rendelkezésükre állnak.

BIZTONSÁG

Megoldásaink segítségével elkerülheted a nem kívánatos kábel / vezeték szakításokat, így növelheted a munkaterületen a biztonságos munkavégzést.

HATÉKONYSÁG

Gyors, egyszerű és könnyű munkavégzés a megoldásainkkal, így a terepi munkafolyamatok még hatékonyabbak lehetnek.

MEGOLDÁSOK KÖZMŰKERESÉSRE

Fedezd fel a Leica GeoSystems közműkereső megoldásait. Digitális közmű-térképezés a felszín megbontása nélküli felmérési megoldásokkal!

Lépj velünk kapcsolatba!


  Bérelnél vagy vásárolnál?

  Keress minket bizalommal akár direkt elérhetőségeinken keresztül is!

  Páll Dávid | +36 70 630 3543
  Páll Dávid | pall.david@leicon.hu

  Dr. Páll Dávid Gergely

  leiCON Hungary Kft.
  Közműkeresési Üzletág Felelős