Egy évszázada alakult meg a Heinrich Wild

100 év Heerbruggban

1921. április 26-án alakult meg a Leica Geosystems elődje, a “Heinrich Wild, Werkstätte für Feinmechanik und Optik” vállalat a svájci Heerbruggban. A cég azóta rengeteg változáson ment keresztül, de hosszú történetét mindvégig az innováció, mint alapvető értékeinek egyike jellemezte, melynek méltán köszönheti máig töretlen hírnevét és piacvezető pozícióját a precíziós megoldások szegmensében.

A kezdetekben Heinrich Wild (a névadó feltaláló), Jacob Schmidheiny (finanszírozó) és Robert Helbling (a gyakorló szakember) közös csapatának rengeteg innovációja szállította a legújabb megoldásokat a földmérők számára, az egész világon. Wild találóan így jellemezte ezt a történelmi időszakot:

“A legnagyobb ösztönző és egyben legjobb bátorítás az önmagaddal való versengés.”

A körülöttünk lévő valós világ arányos, precíz leképezése úgy 100 éve, mint manapság, a földmérők egyik legfontosabb alapfeladata, hogy ezáltal létrejöhessen a valóság digitális másolata, megannyi mérnöki tevékenység alapjaként, megalapozva jövőbeli környezetünket – egyszóval a fejlődést. A Leica folyamatos fejlesztéssel átszőtt 100 éves történelme demonstrálja létjogosultságát a fenti cél megvalósítását szolgáló műszerek készítésére. A teodolit mérőállomássá fejlődése hasonlóan a lézerszkennerek miniatürizálásához, mind a produktivitás növekedését, a munkafolyamatok tökéletesítését célzó innovációk.

Thomas Harring vezérigazgató szavaival élve, „kortárs szemtanúkként mi magunk is megtapasztalhattuk és formálhattuk a vállalat történetének egy részét és high-tech cég lévén különösképpen hangsúlyos a jelenlegi sikereink tekintetében elődeink részvétele”. Ahogy folytatja, „szeretnénk köszönetet mondani partnereinknek, akik 100 éve bíznak bennünk, újra és újra arra ösztönözve bennünket, hogy velük együtt fejlődjünk és közösen alakítsuk a technológiai változásokat”.

Mi, a leiCON csapata úgyszintén köszönetet mondunk ügyfeleink bizalmának, melyet nagy becsben tartva igyekszünk a jövőben is folyamatosan megszolgálni.

Készült Silvia Núñez, a Leica-Geosystems portálon megjelent eredeti cikke alapján.

Keress minket a közösségi médiában is!

további cikkeink

Ajánlott Bejegyzések

 • 814 szó4,1 perc olvasás

  A képekkel kombinált teljeskörű 2D és 3D lézeres felmérések mellett a Leica BLK3D lehetővé teszi önálló sztereó képek (3D mérhető fotók) készítését, melyek összefűzésével akár képalapú pontfelhők, illetve ortofotók is létrehozhatók.

  Tovább olvasom
 • 1504 szó7,5 perc olvasás

  Büszkén mutatjuk be az új Leica iCON Site Excavator kotrómegoldást, mely az építőiparra összpontosító iCON gépvezérlési portfóliónk legújabb tagja

  Tovább olvasom
 • 1190 szó6 perc olvasás

  Hogyan teszi termelékenyebbé vállalkozásod az automatizált gépvezérlés?

  Tovább olvasom