MUNKAGÉP-VEZÉRLÉS

MC1 – Egy platform, teljeskörű munkagép-vezérlés

A Leica MC1 egy olyan univerzális platform, amely az összes gépvezérlő megoldásunkat és kapcsolódó funkciót magába foglalja, amely digitalizálja az építési feladatokat, és összekapcsolja a projektek minden résztvevőjét.

MUNKAFOLYAMAT OPTIMALIZÁCIÓ

Leica ConX – felhőalapú flottamenedzsment

A ConX egy olyan forradalmi felület, mely ún. felhő struktúrában teszi lehetővé a tervadatok (3D modellek) megosztását, illetve szinkronizálását az irodai számítógép, valamint a munkaterületen dolgozó vezérelt gépek (MCP80) panelei vagy akár egyéb Leica eszközök (pl. iCON tablet) között. Ezáltal biztosított, hogy mindenki ugyanazon, legfrissebb adatokkal dolgozzon – megelőzve a költséges hibákat.

GÉPVEZÉRLŐ RENDSZEREK

Kotró megoldások

Kotrógépeknél legtöbbször indikációs rendszerekkel találkozhatunk, mely esetben hidraulikus vezérlés nem történik. Ugyanakkor bizonyos géptípusoknál félautomata vezérlés is elérhető – ekkor rendszerünk a hidraulikát is automatikusan képes működtetni.

GÉPVEZÉRLŐ RENDSZEREK

Dózer/gréder megoldások

A dózer és gréder rendszerek esetében is lehetőség van a visszajelzéseken felül a hidraulika automatikus kezelésére. Ebben az esetben a tolólap magasságát és dőlésének mértékét is kontrolálja a vezérlés. Ezzel könnyebbé, precízebbé és gyorsabbá válik a munkavégzés. Itt alapvetően két fő típust különítünk el: a 2D-t, és a 3D-t.

GÉPVEZÉRLŐ RENDSZEREK

iCON Pave – Finisher és maró megoldás

Az MC1 platform szerves részeként a Leica iCON Pave precíz és flexibilis megoldást kínál az aszfaltterítési, CKT beépítési és marási munkákhoz egyaránt. A 3D technológia rugalmasságának köszönhetően karók és zsinórok nélkül tud precízen dolgozni, 3D tervek alapján – a zászlózás minden hátrányának kiküszöbölésével. Legyen szó aszfalt-, beton- vagy csúszózsalus finisherről vagy aszfalmaróról, a rendszer képes a magasság és dőlés kontrollálására, illetve géptípustól függően a padszélesség és a kormányzás vezérlésére is.

GÉPVEZÉRLŐ RENDSZEREK

iCON Compaction– úthenger megoldás

Az egyre növekvő minőségi követelményeknek való megfelelésben nagy segítséget nyújt az iCON Compaction rendszer. Az úthengerre szerelt GNSS antenna segítségével a rendszer folyamatosan monitorozza a munkagép sebességét, a szintet és az áthaladások számát, miközben a mért adatokat naplózza és kijelzi a kezelő számára.

GÉPVEZÉRLŐ RENDSZEREK

iCON Rig – fúró és cölöpöző megoldás

Megoldás különböző fúró és cölöpöző gépekhez. A rendszer precizitását GNSS technológia garantálja. Használatával ugyanaz a munka gyakorlatilag kitűzések nélkül, sokkal gyorsabban és precízebben végezhető el, mint a hagyományos módszerekkel.

GÉPVEZÉRLŐ RENDSZEREK

Ratrak megoldás

A Leica iCON Alpine hómenedzsment rendszerének köszönhetően a kezelt hóréteg vastagsága mindig, valós időben ismert, lehetővé téve a hatékony hókezelést és az azonnali reakciót az aktuális viszonyokra.

GÉPVEZÉRLŐ RENDSZEREK

Földnyeső megoldás

A Leica PowerBlade szkréperrendszer egy automatizált földmunkagép-rendszer építőipari és mezőgazdasági vontatók számára. A rendszer alapvetően mezőgazdasági talajszintezéshez lett kifejlesztve, és többféle eszközzel is kompatibilis, mint például dózerek, szkréperládák vagy mezőgazdasági vontatók.