iCON TERMÉKEK

iCON Field – Site és iCON Build terepi megoldások

Az iCON Field terepi szoftverek univerzális kezelőfelületet biztosítanak építőipari kontrollereinken és mérőállomásainkon. Közös jellemzőjük a kiemelkedően felhasználóbarát, átgondolt, jól strukturált, intuitív felület, mely teljes integritást biztosít építőipari megoldásaink között – legyen szó akár gépvezérlésről, akár önállóan használt építőipari műszerekről.

Egyedi megoldások

  • Átfogó téradat kezelés: az egyszerű síkbeli (2D) térképnézettől a térbeli (3D) adatkezelésig bezárólag, teljeskörű eszköztár áll rendelkezésre az adatmegjelenítésre és -kezelésre – CAD állományok, georeferált alap-(tér)képek és BIM modellek támogatása egyaránt (rétegkezelés, dinamikus metszetképzések, térbeli leképezések, stb.)

  • Sokoldalú, átlátható kitűzési funkciók: pontok, vonalak, de akár ívek is egyszerűen kitűzhetők és visszamérhetők a dedikált applikációnak köszönhetően, melyben dinamikus térképnézet és különböző navigációs opciók segítik az egyes objektumok gyors pozícionálását

  • Egyszerű adatszerkesztés a terepen: az előre beépített eszköztárak széles tárháza által lehetőség nyílik új elemek (pontok, vonalak, ívek, stb.) különböző szabályrendszerek szerinti egyszerű és gyors létrehozása (pl. eltolás, tükrözés, forgatás, felosztás, stb.)

  • Professzionális jegyzőkönyvezés: a klasszikus adatexportálási lehetőségeken túl, strukturált jegyzőkönyv sablonok állnak rendelkezésre, hogy az érdekeltek számára akár már a terepen hivatalos dokumentációt állíthassunk ki – legyen szó akár méréseink adminisztrálásáról vagy összetett számításokról, mint amilyen egy anyagdepónia térfogatváltozásának nyomon követése

  • Dedikált applikációk: térfogatszámítás- és monitorozás, rácsháló-szkennelés, 3D objektum-kitűzés, rézsűkitűzés, valós idejű töltés/bevágás számítás, útépítő modul, gépvezérlési applikációk

iCON Build

A kifejezetten magasépítési feladatokra fejlesztett iCON Build fedélzeti szoftver segítségével a napi helymeghatározási és mérési feladatok elvégzése mellett a BIM környezetben való munka is maximálisan támogatott, lehetővé téve a munkafolyamatok teljeskörű digitalizálását. Így az épületépítési projektek teljes élettartama alatt, egészen az alapozástól a megvalósulás dokumentálásáig és az azt követő üzemeltetésig, mindent egy rendszerben menedzselhetünk.

Az egyedülálló háromdimenziós objektum-kitűzési alkalmazásnak köszönhetően az épületmodellek teljes egészében betölthetők terepi szoftverünkbe, mely lehetővé teszi, hogy azokat BIM adatbázisunk részeként kezelhessük, és a munkaterületen (a valóságban) azok tetszőleges elemeit pozícionálhassuk, így terv szerint kivitelezhessük. A rácsszkennelési alkalmazásnak köszönhetően pedig a már meglévő/létrehozott épületelemeket tudjuk részletekbe menően felmérni – megteremtve a lehetőséget többek között a terv szerinti és megvalósult állapot összevetésére.

iCON Site

Ha mélyépítési feladatokról (infrastruktúraépítési vagy egyéb építmény, műtárgy kivitelezési projektről) van szó, a legjobb választás az iCON Site. Segítségével mind az építés-/művezetői, mind a gépvezérléshez kapcsolódó feladatok egyszerűen és önállóan elvégezhetők a projektek összes fázisában, legyen az felmérési, kitűzési, földtömeg számítási vagy épp ellenőrzési munka.

Az egyedi útépítési alkalmazásnak köszönhetően komplett úttervezési modellek használhatók a precíz kivitelezésre – rétegről rétegre, keresztszelvényről keresztszelvényre haladva. A művezetők munkáját támogatandó, külön applikáció áll rendelkezésükre, melynek segítségével az építési projektek nyomon követhetők, kontrollálhatók (valós idejű adatok, statisztikák, ütemterv/mérföldkövek). Mindezek mellett egy sor gépvezérlési alkalmazás került integrálásra, hogy a mélyépítésben dolgozó munkagépekkel való kapcsolat is biztosított legyen.

iCON Office

Az irodai szoftvercsomag szerves részét képezi a komplett rendszernek. Általa készíthetjük elő a terepi munkához szükséges adatállományainkat, mint például a különböző háromdimenziós modelleket, melyeket később a terepi kontrollerekbe vagy épp a gépvezérlési panelek memóriájába kerülnek feltöltésre, mint megvalósítandó tervek. Ugyanakkor fontos szerepe van az irodai szoftverkörnyezetnek az adatok utófeldolgozása során is, valamint a sok esetben végterméket jelentő jegyzőkönyv elkészítésében is.

Az iCON Office támogatja az összes fontos ipari szabvány formátumot, mint amilyen az AutoCAD DWG/DXF, a LandXML, az MX / Moss, a REB vagy az Ispol. Előnye ezáltal, hogy a különböző forrásokból származó bemenő adatok így könnyen egyesíthetők. Moduláris felépítésnek köszönhetően pedig mindig csak a szükséges funkcionalitás képezi a csomag részét, megspórolva a felesleges modulok pluszköltségét – ugyanakkor megtartva a lehetőséget a jövőbeli bővítésekre.

További ismertetők

Kérdésed van?

További információra van szükséged? Vedd fel a kapcsolatot velünk még ma, kollégáink részletes tájékoztatást adnak neked!

Tovább a kapcsolathoz

Iparágak

Digitális építőipari megoldásainkat a mélyépítési és magasépítési szegmensben egyaránt kínáljuk

Bővebben

Termékek

Precíz, megbízható méréstechnológiai műszerek, szoftverek és komplett rendszerek az építőiparban dolgozó ügyfeleink számára

Bővebben

Hírek

Aktuális híreink, blogbejegyzéseink a Leica és az építőipar világából

Bővebben