KÖZMŰKUTATÓ ESZKÖZÖK

Kompakt és könnyű talajradar

A RIS ONE és a RIS PLUS a piacon elérhető legkompaktabb és legkönnyebb georadar megoldások. Ezzel az egy- vagy többcsatornás radarvezérlő egységgel megnövelt felvételi sebességet érhet el a magas hatékonysági tényező és a jobb behatolási mélység révén.

A rendszert 25 MHz és 2,6 GHz közötti frekvenciatartományban működő antennák támogatják. Egyedi megoldások állnak rendelkezésre az IDS GeoRadar vezérlőegységgel, amely több láncba kapcsolt antennát is képes táplálni. Az antennák jellemzői:

Termékjellemzők

 • Kiváló adatminőség
 • A legnagyobb rugalmasság a többcsatornás lánccsatlakozásban
 • Változatos behatolási mélység
 • Vezeték nélküli kapcsolat a felmérési útvonal és az eltemetett objektumok helyének nyomon követéséhez;

A RIS ONE és a RIS PLUS az ideális megoldás a következőkre

 • Földalatti alagutak vizsgálata és állapotértékelése;
 • Alapkőzet és kőzettani profilalkotás;
 • Törés jellemzése;
 • Talajvíz profilalkotás;
 • Alapozás és cölöpmérés;
 • Fúrásvizsgálatok.

A RIS ONE és RIS PLUS előnyei a következők

 • Átfogó antennakészlet 25 MHz-től 3,0 GHz-ig, beleértve a többfrekvenciás, fúrólyuk- és „hornantennákat” is, amelyek biztosítják, hogy a megfelelő berendezés álljon rendelkezésre a megfelelő alkalmazáshoz.
 • Több mint nyolc óra autonóm használat: az IDS GeoRadar radarvezérlő egysége a legalacsonyabb energiafogyasztással rendelkezik a földradarok piacán.
 • Rugalmas: A többcsatornás DAD vezérlőegység bármely IDS Georadar antennát és akár nyolc antennát is képes meghajtani egyidejűleg lánckapcsolatban, lehetővé téve az egyedi konfigurációk használatát.
Adatlap letöltése [EN]
Brossúra letöltése [EN]

GRED HD Basic utófeldolgozó szoftver

Egy moduláris szoftvercsalád, a GRED HD Basic utófeldolgozó szoftver ajánlott az általános alapvető utófeldolgozási elemzésekhez. Ez a könnyen használható utófeldolgozó szoftver lehetővé teszi az IDS K2 FastWave segítségével szerzett adatok utófeldolgozását. A szoftver általános eszközöket és szolgáltatásokat kínál, és számos alkalmazáshoz használható a geológiától és a régészettől a földalatti közművek észleléséig. A GRED HD Basic alapvető funkciókkal van felszerelve, és képes a terepen szerzett radargramok 2D-s feldolgozására. Ezt a szoftvert azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akiknek az irodában kell adatokat elemezniük, és maximalizálni szeretnék az értelmezési képességet. A szoftver képes a beszerzett B-Scan (radargram) megjelenítésére. A GRED HD Basic többféle szűrőt alkalmaz (háttéreltávolítás, erősítés, mérséklési időtartomány stb.) a könnyebben értelmezhető B-Scan elérése érdekében. Lehetőség van szűrőmakrók beállítására is az adatok iteratív szűrésére. Az anomáliák, valamint a csövek közvetlenül az interfészen jelölhetők meg. A GRED HD Basic képes félautomata rétegrekonstrukcióra és mag behelyezésére is.

K2 FastWave – Terepi szoftver (Field to office szoftver)

A Radar Control Unit (egy vagy többcsatornás) K2 FASTWAVE szoftverrel való együttműködésére tervezett adatgyűjtő szoftver akár nyolc láncba kapcsolt antenna adatfelvételezését is képes támogatni. A szoftver képes egyszerre két radargramot megjeleníteni a képernyőn valós időben az adatgyűjtés fázisában. A K2 FASTWAVE átfogó eszközökkel rendelkezik az adatgyűjtési paraméterek testreszabásához és minden adatgyűjtési csatorna jelének kalibrálásához. Becsülje meg a terjedési sebességet, valamint módosítson sok más paramétert közvetlenül a kezdeti interfészről. A K2 FastWave emellett képes folyamatosan figyelni a rendszer állapotát, riasztást adva minden, a terepen előforduló meghibásodás esetén. Érje el a legjobb eredményeket a felmérésből, keverje össze a longitudinális és keresztirányú szkenneléseket az utófeldolgozás során, egy dedikált eszközzel, amely segít az adatgyűjtésben rács módban. A rendszer GPS-hez csatlakoztatható, és képes valós időben rögzíteni az utat és megjelölni az anomáliákat. Az adatokat egy erre a célra szolgáló mappában tárolják, és könnyen hozzáférhetők a jövőbeli utófeldolgozási fázisban.

GRED HD 3D – Fejlett GPR feldolgozó és képalkotó szoftver

A GRED HD 3D egy fejlett utófeldolgozó szoftver a megszerzett adatok 3D-s és tomográfiás renderelésére, a cső- és közműtérképezéshez, valamint a felszín alatti 3D-s elemzéshez ajánlott. A szoftver a felszín alatti 3D-s nézetet jeleníti meg, a navigációhoz, a kivágáshoz és az anomáliák megjelöléséhez szükséges lehetőségek teljes készletével. A GRED HD 3D képes a felszín alatti 2D-s felülnézeti szeletek exportálására is, amelyekből a legjobban értelmezheti az anomáliákat és a csöveket. Az észlelt csöveket és kábeleket erre a célra szolgáló eszközzel lehet megjelölni. Adjon meg minden cső színét, jelölje meg mindegyik mélységét és becsülje meg a méreteket. A megjelölt csövek ezután láthatóak lesznek a 3D nézetben, a 2D tomográfiai szeletben és a hagyományos radargrammon. Növelje az értelmezés képességét, ha egyszerre több radargramot is megjelenít.

Kérdésed van?

További információra van szükséged? Vedd fel a kapcsolatot velünk még ma, kollégáink részletes tájékoztatást adnak neked!

Tovább a kapcsolathoz

Iparágak

Digitális építőipari megoldásainkat a mélyépítési és magasépítési szegmensben egyaránt kínáljuk

Bővebben

Termékek

Precíz, megbízható méréstechnológiai műszerek, szoftverek és komplett rendszerek az építőiparban dolgozó ügyfeleink számára

Bővebben

Hírek

Aktuális híreink, blogbejegyzéseink a Leica és az építőipar világából

Bővebben