KÖZMŰKUTATÓ ESZKÖZÖK

Alagútvizsgáló megoldás

A Stream T a forradalmian új érintés nélküli GPR rendszer az alagútvizsgálathoz. Az IDS GeoRadar , a nem intruzív közmű-észlelés és GPR feltérképezése terén piacvezető, szakértelmét a legfejlettebb földradartechnológiák és – módszerek kiaknázásával az alagútépítési iparágba juttatta. Az alagutak a közlekedési hálózat kritikus elemei, és a rendszeres ellenőrzések kötelezőek a magas biztonsági szint garantálása érdekében. A Stream T a legfejlettebb megoldás az alagút szerkezet vastagságának sikeres mérésére, az erősítés feltérképezésére, az üregek kimutatására és a nedves területek elhelyezkedésére.

Termékjellemzők

A Stream T 2 különböző konfigurációban kerül forgalomba, hogy a legjobban megfeleljen az ellenőrzési és építkezési követelményeknek. A teljes konfiguráció egyszerre tartalmazza a mély és a sekély megfigyelési frekvenciákat, míg a Mini konfiguráció mély vagy sekély felmérésre van optimalizálva kisebb méretű rendszerrel. Minden konfiguráció tartalmaz egy külön mechanikus keretet, amely könnyen felszerelhető egy kihúzható teleszkópos karra, lehetővé téve az alagút belső falának gyors és biztonságos felmérését.

A Stream T érintésmentes antennamegoldása az alagút felületétől 20 cm-re működik, így az vételi sebesség akár 60 Km/h is elérhető. Az érintésmentes megoldás azt is lehetővé teszi, hogy a rendszer könnyen felszerelhető egy távirányítós mechanikus karra, ami növeli a kezelő biztonságát és elkerüli a kezelő fáradását.

A Stream T előnyei a következők

 • Termelékenység: a hagyományos rendszerekhez képest ötszörös adatgyűjtési sebesség
 • Kezelői biztonság: az antennarendszer könnyen felszerelhető egy távirányítós mechanikus karra
 • Nagy lefedettség: az antenna akár 100 cm-es lábnyoma javítja az alagutak szerkezeti értékelését a 3D rekonstrukciónak köszönhetően
 • Moduláris felépítés: a rendelkezésre álló konfigurációk mindig lehetővé teszik az ellenőrzési és építési helyszíni követelmények teljesítését

Érintés nélküli adatgyűjtés

A Stream T érintésmentes antenna megoldás akár 20 cm-re is működik az alagút felületétől, növelve a felvételi sebességet (akár 60 Km/h): a termelékenység 5-szörösére nő a hagyományos rendszerhez képest. Az érintésmentes megoldás azt is lehetővé teszi, hogy a rendszer könnyen felszerelhető egy távirányítós mechanikus karra, ami növeli a kezelő biztonságát és elkerüli a kezelő fáradását.

3D adatfeldolgozás

A GRED HD 3D CAD utófeldolgozó szoftver lehetővé teszi a felhasználó számára az anomáliák egyszerű észlelését és feltérképezését 3D nézetben.
A tömb által kifejlesztett tomográfia nagyon világos és könnyen azonosítható anomáliákat biztosít, nagymértékben segítve az értelmezést és az elemzést az összes eredmény automatikusan 3D CAD-be exportálásakor.

Kategóriájában a legjobb megoldás

A Stream T az egyetlen kulcsrakész megoldás a piacon az alagutak vizsgálatára. Egyedülálló többcsatornás, többfrekvenciás és dupla polarizált, könnyű GPR rendszert kínál, amely képes a mély és a sekély alagút jellemzőinek feltérképezésére egyetlen letapogatás során, a legmagasabb penetrációval és felbontással egyidejűleg.

Több konfiguráció

A Stream T 2 különböző konfigurációban kerül forgalomba, hogy a legjobban megfeleljen az ellenőrzési és építkezési követelményeknek.
A teljes konfiguráció egyszerre tartalmazza a mély és a sekély megfigyelési frekvenciákat, míg a Mini konfiguráció mély vagy sekély felmérésre van optimalizálva kisebb méretű rendszerrel.

Minden konfiguráció tartalmaz egy dedikált mechanikus keretet, amely könnyen felszerelhető egy kihúzható teleszkópos karra, lehetővé téve az alagút belső alagútfalának gyors és biztonságos felmérését, amely az oldalsó oldalon is képes adatokat gyűjteni.

Brossúra letöltése [EN]

GRED HD 3D CAD – Fejlett GPR feldolgozó és képalkotó szoftver

A GRED HD 3D CAD egy fejlett utófeldolgozó szoftver, amely a következő funkciókat teszi lehetővé a felhasználók számára:

 • Radar-scan néző, szűrő és speciális szűrési makrók;
 • Rétegkiválasztás az alrétegek automatikus elemzéséhez;
 • Tomográfiai térképnézet (C-Scan), beleértve a radarletapogatási fúziót;
 • 3D adatvizualizáció ;
 • CAD link;
 • Speciális célzás radar-szkennelés és tomográfiai nézet segítségével;
 • A navigációhoz, az anomáliák vágásához és jelöléséhez szükséges lehetőségek teljes készlete

Kérdésed van?

További információra van szükséged? Vedd fel a kapcsolatot velünk még ma, kollégáink részletes tájékoztatást adnak neked!

Tovább a kapcsolathoz

Iparágak

Digitális építőipari megoldásainkat a mélyépítési és magasépítési szegmensben egyaránt kínáljuk

Bővebben

Termékek

Precíz, megbízható méréstechnológiai műszerek, szoftverek és komplett rendszerek az építőiparban dolgozó ügyfeleink számára

Bővebben

Hírek

Aktuális híreink, blogbejegyzéseink a Leica és az építőipar világából

Bővebben