MACHINE CONTROL

Termékelőnyök

Kotrógépeknél legtöbbször indikációs rendszerekkel találkozhatunk, mely esetben hidraulikus vezérlés nem történik. Ugyanakkor bizonyos géptípusoknál félautomata vezérlés is elérhető – ekkor rendszerünk a hidraulikát is automatikusan képes működtetni.

  • Függően a kialakítástól, a gépvezérlési rendszer által a gép kezelője állandó visszajelzést kap a kanál magasságáról, helyzetéről, és félautomata esetben a kanál automatikus pozicionálása is megtörténik – adott esetben a tervezési 3D térmodellre vonatkoztatva, mely a rendszerbe előzetesen betöltésre kerül.

  • A létrehozandó felület bonyolultsága és a funkcionalitás szerint háromféle kotrórendszert különböztetünk meg: 1D, 2D, 3D. Míg az első esetben egy vízszintes vagy esetleg hosszirányban döntött síkot tudunk létrehozni adott, relatív magasságban, addig a 2D megoldásnál már keresztirányú dőlések is kivitelezhetők. A 3D esetben ugyanakkor szinte bármilyen komplex formát létre tudunk hozni, csak a gép fizikai korlátai szabhatnak határt. Mindezt a gépvezérlés „agyát” jelentő panelbe töltött háromdimenziós digitális terepmodellek alapján.

  • Bármely (1D/2D/3D, indikációs vagy félautomata) megoldásról legyen is szó, azok teljesen univerzálisak, azaz gyakorlatilag bármilyen márkájú és típusú munkagépre feltelepíthető.

MCP80 panel

Az MC1 könnyen áttekinthető felülete az MCP80 panel 8”-os érintő-kijelzőjén kel életre, arra lett optimalizálva. Az egység szintén minden géptípussal kompatibilis. Ennek köszönhetően még (költség)hatékonyabban tudjuk menedzselni flottánkat, tekintve, hogy igény szerint a panel – szerszám nélkül – könnyedén, kábelmentesen mozgatható egyik gépről a másikra. Annál is inkább, hisz az MCP80 panel a legkeményebb igénybevételekre lett tervezve és ellenáll a munkaterületekre jellemző mindennemű por, víz és hőmérsékleti behatásoknak is.

A Leica ezzel az integrált hardver és szoftver kombinációval soha nem látott termelékenységet kínál felhasználóinak.

ADATLAP letöltése: Leica MCP80 [EN]

További ismertetők

Kérdésed van?

További információra van szükséged? Vedd fel a kapcsolatot velünk még ma, kollégáink részletes tájékoztatást adnak neked!

Tovább a kapcsolathoz

Iparágak

Digitális építőipari megoldásainkat a mélyépítési és magasépítési szegmensben egyaránt kínáljuk

Bővebben

Termékek

Precíz, megbízható méréstechnológiai műszerek, szoftverek és komplett rendszerek az építőiparban dolgozó ügyfeleink számára

Bővebben

Hírek

Aktuális híreink, blogbejegyzéseink a Leica és az építőipar világából

Bővebben