MACHINE CONTROL

Termékelőnyök

A dózer és gréder rendszerek esetében is lehetőség van a visszajelzéseken felül a hidraulika automatikus kezelésére. Ebben az esetben a tolólap magasságát és dőlésének mértékét is kontrolálja a vezérlés. Ezzel könnyebbé, precízebbé és gyorsabbá válik a munkavégzés. Itt alapvetően két fő típust különítünk el: a 2D-t, és a 3D-t.

  • Előbbi esetben egy adott szögben (akár két-irányban) döntött sík felületet tudunk létrehozni a vezérelt gépekkel, relatív rendszerben. Ez azt jelenti, hogy a magasság tekintetében egy a munkaterületen kijelölt referenciamagasságra vonatkoztatunk. Ezt az etalont jellemzően a gép(ek) környezetében működtetett forgólézer adja.

  • Amennyiben 3D típusú vezérlésről beszélünk, úgy a gép egy globális koordináta-rendszerben elhelyezett 3D digitális terepmodell másolatát fogja létrehozni a valós környezetben. Ehhez a globális pozíciót pedig vagy a műholdas helymeghatározó rendszerek vagy a gép közelében felállított ún. mérőállomások szolgáltatják.

MCP80 panel

Az MC1 könnyen áttekinthető felülete az MCP80 panel 8”-os érintő-kijelzőjén kel életre, arra lett optimalizálva. Az egység szintén minden géptípussal kompatibilis. Ennek köszönhetően még (költség)hatékonyabban tudjuk menedzselni flottánkat, tekintve, hogy igény szerint a panel – szerszám nélkül – könnyedén, kábelmentesen mozgatható egyik gépről a másikra. Annál is inkább, hisz az MCP80 panel a legkeményebb igénybevételekre lett tervezve és ellenáll a munkaterületekre jellemző mindennemű por, víz és hőmérsékleti behatásoknak is.

A Leica ezzel az integrált hardver és szoftver kombinációval soha nem látott termelékenységet kínál felhasználóinak.

ADATLAP letöltése: Leica MCP80 [EN]

További ismertetők

Általános Bemutató Brossúra [HU]

Kérdésed van?

További információra van szükséged? Vedd fel a kapcsolatot velünk még ma, kollégáink részletes tájékoztatást adnak neked!

Tovább a kapcsolathoz

Iparágak

Digitális építőipari megoldásainkat a mélyépítési és magasépítési szegmensben egyaránt kínáljuk

Bővebben

Termékek

Precíz, megbízható méréstechnológiai műszerek, szoftverek és komplett rendszerek az építőiparban dolgozó ügyfeleink számára

Bővebben

Hírek

Aktuális híreink, blogbejegyzéseink a Leica és az építőipar világából

Bővebben